Shinu !

Nu är jag hemma från Jönköping. Vi hade en japansk filmkväll hemma hos Helena för att öva upp oss på språket till vår Japan resa ^^ vet inte om vi lärde oss så mycket men kul var det! Vi hann bara se en Geishas memoarer men den är så sjukt bra, typ en av mina favis filmer. Älskar scenen när hon dansar, så himmla awesome. Anyway, jag och  Paulina bestämde oss för att sova över för det var smidigast. Nu ska jag äta det som finns kvar i kylskåpet vilket består av: ingenting. Om ni hittar en död och förmulten kropp i en lägenhet - så var ej rädda det är bara Hanna som gått sin tragiska död till mötes.




~



The New Farmer Boy

Del 6

Vi ska till en Catolic Farmer där vi ska sova ca 1 ½ dag och hjälpa till med arbetet där. Dessa dagar kan beskrivas som dom värsta i mitt liv eller så är dom de mest nyttigaste. Dagen började med bön kl.09.00 (vi fick en timme sovmorgon) sen var det frukost med gröt och fullkornsbröd. Efter det jobbade vi 3-4 timmar i trädgården där vi rensade ogräs, grävde i gödsel och rensade typ 1000 st. brännässlor. Jag kan inte beskriva hur ont i ryggen jag hade sen.

Sen fick vi vegetarisk mat (på farmen äter dom bara vegetarisk mat, odlar sina egna grönsaker, använder mat som affärerna inte vill ha osv.) Jag kan påpeka att jag inte är så förtjust i vegetarisk mat, men idag hade jag tur för vi fick pasta med tomatsås och smält ost, yumi! Det var såå gott (denna underbara matupplevelse fick jag bara uppleva en gång alla andra dagar kämpade jag med en hemsk böngryta och andra elaka grönsaker).
Det var även två jätte trevliga voluntärer från Sverige där, världen är allt liten . . .

Sen gick vi tillbaka för att arbeta igen men vi delade upp oss innan. Vissa följde med istället på en demonstration vid en militärbas och demonstrerade mot att stoppa kriget i Afganistan som Storbritanien var involverad i. Snubben som äger hela stället heter Scott och var som den engelska versionen av Peter Halldorf, fast värre (på ett bra sätt förståss).

Han inledde flera timmars långa diskussioner ibland om staten, kyrkohistoria osv. Han var skrämmande smart och var väldigt starkt engagerad i mycket. Han var även väldigt hängiven när det gäller miljön och att stoppa kärnvapen från att skapas, och om jag inte missförstod mig så ville han skapa kristen anarki och var emot den engelska staten. Jag förstod inte så mycket av allt och det var inte riktigt i mitt intresse att göra det men när vi pratar om hur engagerad han var så snackar vi till och med planscher om kärnvapen på toaletten haha.

Vi andra som inte demonstrerade gick tillbaka att arbeta några timmar till, innan dagen avslutades med en varm kopp kaffe.


En bild på huset / farmen, det var ganska mysigt hus att bo i måste jag erkänna


En bild på hela gänget - Steph kom inte med tyvärr - tror en av voluntärerna tog kortet


Det fanns djur också, bland annat kossor (jag försöker intala mig själv att denna fakta
är intressant men misslyckas)


Det vart långa kvällar med heta diskussioner och intressanta samtal, men det är svårt
att lyssna när man är helt slut ;)


Tobias och Rasmus som rensar 'lite' brännässlor


Bilder från demonstrationen utanför en militärbas



Avslutar med min hasch-version av en bild på hur mycket brännässlor det var

Foto: Sara, Johan & co
Redigering: me




Kan-CHO!

Kollade omkring lite på nätet om Japan och fick syn på något som heter "Kancho" haha japaner är helt sjuka säger jag bara. But I like it.

Källa: wikipedia

Kancho (カンチョー,) is a prank often played in Japan; it is performed by clasping the hands together so the index fingers are pointing out and attempting to insert them sharply into someone's anal region when the victim is not looking. It is similar to the wedgie, although, as compared to kancho, the former mentioned acts do not involve physical contact which is quite as intimate or direct. A Kancho is often executed simultaneously as the offending party loudly emphasizes the second syllable of "Kan-CHO!"

 

Det finns även exempelbilder vid sidan av .


kawaii


hehe, fick skitsöta mobilsmycken från Kina av brosan :)

しろ


Tänkte det var dags att fixa en nyare men totalt onödig bild på en själv .

Jag tycker om att solen skiner idag, får en hoppas att en liten bit av sommaren är kvar i alla fall. Synd bara att jag aldrig lyckas bli brun, men smälter ju in mer i Japan då antar jag haha. Nu ska jag ner till arbetsförmedlingen och haffa mina pengar, eller rättare sagt förstå den där usla försäkringsblanketten så jag kan få pengar över huvud taget. Sen ska jag svänga förbi Konsum och lämna ett litet säljbrev och hoppas för allt i världen att jag får ett jobb. Det är i sånna här situationer man måste tänka positivt . . .

Drar till Bjärka idag och chillar med sköna människor


All this time you have had it in you, just needed a little push . . .


Not on the country side


I truly hate it, please stop those tears. all I want is for you to be happy .

Necklace


Fyndade ett halsband igår, ord. pris 89:- jag köpte det på rea för 20:- så blev nöjd :)

(vill bara påpeka att alla bilder på bloggen är fotade och redigerade av mig - om det inte
står annat eller om det är uppenbart)

you sick women!


När Hanna är sjuk så:

* äter hon Gorby's stående - enligt henne är det motion då hon annars sitter ner hela dagen.

* leker hon med ett grytunderlägg - hennes idé av underhållning.

* går hon omkring i lägenheten halvnaken och sjunger för sig själv - varför orka klä på sig?

* spenderar hon tiden på bilddagboken och skrattar åt alla fjortisar - det är hon som är fjortisen.

* så sms:ar hon till sig själv - bara för att bli uppmuntrad över att någon verkligen bryr sig.

* så spelar hon the sims 2 - hon har fått för sig att den familjen hon har skapat är hennes 'verkliga' familj med syskon och allt.

* så skriver hon detta blogginlägg - bara för att skratta sedan åt sig själv och hennes sjuka humor.

obsarvera att detta beteende inte existerar när hon är frisk...fast det blir hon aldrig ändå *dissar sig själv* xD





Tänkte skriva klart London resan för det är ingen som orkar bry sig men jag skriver den ändå yeah

Del 5

En dag i London

06.30 jag fryser och Sara väsnas bredvid mig. Somnar om.
07.03 Någon har gjort gröt och väcker oss andra. Vet inte om man kan kalla den hårda klumpen, i ett hav av mjölk, för gröt eller ens något ätbart för den delen. Men dom försökte iaf. Med tunga steg går jag till toaletten och gör mig iordning, sen packar vi ihop och drar ut.
08.00 Det kommer inte som en överraskning precis att Mattias inte hittar vägen till den kristna skolan som vi ska besöka.
08.32 Efter extremt många samtal till Angela (hon som fixade vårt schema på vad vi ska göra) och en hel del springande så hittar vi äntligen skolan. Vi spelade upp vårt drama (med demoner i osv) för barnen som var runt 11 år och uppåt, jag svär att en del barn såg redo ut att gråta när vi var klara. Great. Rektorn var iaf trevlig, riktigt skön var han. Man blev väldigt inspererad av han på något vis.
09.04 Vi börjar gå mot Hollan Park där vi chillade lite och stekte i solen. Vädret har varit jättefint hitills!
11.30 Vi sitter och fikar i parken och jag filmar några extremt närgångna ankor som ville sno vår mat. Det fanns massor av djur i parken, vi såg lösa påfåglar och några inhängda svin med mera.
13.01 Vi är på det hemlösa kvarter som ligger i en stor och gammal kyrka.
13.15 Vi får instruktioner om hur vi ska bete oss när vi ska fika med dom hemlösa som är bland annat missbrukare, alkoholister eller har någon mental sjukdom. Jag känner mig lite nervös och så.
14.21 Allt går jättebra! Jag pratar med en tant som babblar på om allt möjligt och det är riktigt intressant ibland. Jag ser mig omkring och inser att dessa människor berättar ju sin livshistoria, ratade av samhället kan dom komma hit. Och allt dom vill är att bara någon ska lyssna och finnas där.

Sen åkte vi hem åt, spelade spel och umgicks innan vi gick och la oss. Jag har iaf lärt mig mycket idag och jag är glad att jag valde att resa till London.


Vid frukostbordet....


Vi fick alltid hyvla osten för tydligen har engelsmännen inte kommit på att det finns något
som kallas för osthyvel.



Så här såg kyrkan ut, det var väldigt vanligt att se vackra byggnader överallt :)


Det fanns väldigt fina fönster i kyrkan




Under informationen om våra uppgifter, cafét höll hus i kyrkans källare


Avslutar med denna bild, när Tobias verkar extra helig ;)

Look a pool! Oh wait, it's a baby pool....

Ikväll hade jag det supermysigt! Korre är fixarN! Poolparty med käk, trevligt häng, godis, cola, och utebio. Det var väldigt kul, kände väl mest att jag var lite trött sådär men det var riktigt nice ^^ Korre är skön, för när vi snackar poolparty så menas det med poolar i bäbisform som mirakalöst får plats två fötter i...Men nu ska jag slänga upp lite fler bilder av Londonresan, sen blir det att sova, är så sjukt trött.

Var även på ett möte på kommunen idag och fixade praktik, det skulle vara toppen om inte det var i 3 månader för jag åker ju till Japan i oktober. Men erfarenheten och det är ju bra. För er som inte vet så är det bestämt nu att Japanresan blir av! Och jag får även två underbara reskamrater med mig, Paulina och Helena! Det kommer bli awesome! Har alltid drömt om Japan i flera år nu och äntligen blir det av!

Sometimes your dreams do come true .


Men nu ska jag äntligen sova, hoppas ni alla har haft en lika trevlig kväll!  puss på er! ~ ♥




I'm going to the funky town

Ursäkta den dåliga uppdateringen, ska seriöst ta tag i bloggen och göra om den och så. Och skaffa en header!  Anyway, här kommer del 4 av London resan.

Del 4

Idag skulle vi egentligen vittna i en kristen skola på morgonen, men vår ledare Mattias tog fel på tiden (suprise!) så det blev inte av. Istället åkte vi till Londons "punk" kvarter och shoppade loss! Det fanns så sjukt mycket affärer överallt! Typ som en mega stor marknad med framförallt kläder, och inte bara punk kläder. Nej, här fanns allt möjligt från vintage stil till japanska kläder ^^

Tyvärr köpte jag inga suppersöta japanska kläder för provrummen hade inga speglar och ingen lampa, haha. Och jag tyckte det var för pinsamt att stå och spegla mig i affären så inga kläder blev det, men däremot ett gulligt diadem, ett par thights, en sjal och ett par solglasögon. Det gällde ju att passa på! Hittade även mitt favorit godis; pocky! Jättesvårt att hitta det här i hemtrakterna tyvärr.

Sen ska vi äta och dansa salsa i Hyde park! Haha, känns lite random att ställa sig i en park och dansa men vi får se hur det går. Blir nog en katastrof om man kollar på mina dansegenskaper.... Neä, nu i efterhand kan jag säga att salsan gick bra för dom flesta. Kände att det inte riktigt var min grej sådär men anledningen för att vi dansade var att bjuda in folk och dela med sig av sin tro på ett annorlunda sätt. Tycker det är bra när man kan ge utav det man är bra på, vår dansledare ägde på att dansa salsa och det var hennes sätt att dela med sig av sin tro.


På väg mot "punk" gatan eller "stable market" som det även kallades.


En del av gänget innanför marknaden :)


En av dom många och spännande affärerna.


Charley var.....bara Charley helt enkelt, hahah xD


Det var ganska häftiga konstverk lite här och där ^^


Det fanns även skumma rave-butiker också, UV och allt ;)


Cool brud aka jag, hänger vid bron :)


En Funky affär, det fanns så mycket att kolla på överallt ._.


Hyde Park - hur stor park som helst! Helt sjukt men otroligt underbart...


Under salsa övningen, Charley verkar koncentrerad men Johan verkar ha gett upp...?


RSS 2.0